Ferrari on otettu mukaan neuvotteluryhmään, joka määrittelee kestävyyskilpailuiden MM-sarja WEC:n pääluokan LMP1:n tulevaisuuden säännöt. Samalla eloon heräsivät spekulaatiot italialaismerkin paluusta Le Mansin kärkitaistoon.

Ferrari on keskittynyt viime vuodet GT-ohjelmaansa GTE Pro -luokan kautta. Muun muassa Toni Vilander on päässyt juhlimaan Le Mansin 24 tunnin luokkavoittoa pariinkin otteeseen tallin riveissä. Ferrari on viimeksi voittanut kokonaiskilpailun vuonna 1965.

Automerkin LMP1-projektista on huhuttu pidemmän aikaa, mutta talli ei ole missään vaiheessa kommentoinut huhuja. Puheet LMP1-luokan tulevaisuuden päätöksentekoon osallistumisesta herättivät keskustelun, kartoittaako talli mahdollisuuksiaan hypätä mukaan pääluokkaan.

Tallijohto pysyi kommenteissaan tutulla linjalla.

– Olemme mukana keskusteluissa muiden automerkkien kanssa, mutta emme tee vielä mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen. Haluamme kuitenkin ymmärtää mitä luokan ympärillä tapahtuu, kuinka kallis siitä tulee ja mitkä automerkit olisivat siitä kiinnostuneita, Ferrarin GT -ohjelman pomo Antonello Coletta kertoo Autosportille.

Autosportin tietojen mukaan Ferrarin ohella neuvottelupöydässä istuvat myös Toyota, McLaren, Aston Martin ja Ford.