Monacon GP:n järjestäjät aikovat kansainvälisen median mukaan uhmata F1:n amerikkalaisia omistajia ja käyttää varikkotyttöjä kisaviikonloppunaan ensi sunnuntaina.

Uutisoimme aiemmin, että F1 luopuu varikkotyttöjen palkkaamisesta. Perinne oli saanut laajaa arvostelua tasa-arvojärjestöiltä.

Sarjan uudet amerikkalaiset omistajat eivät kokeneet naisten asemaa halventavaksi haukutun käytännön sopivan nykyajan arvomaailmaan. Vaikka käytännöstä luovuttiin kerralla, olivat Monacon GP:n järjestäjät näemmä eri mieltä.

Irlantilaisen RTE:n mukaan Monacon radalla nähdään ensi viikonloppuna kilpailun yhteistyökumppanin Tag Heuerin promootiomalleja. Varikkotyttöjen joukossa nähdään tietojen mukaan myös miespuolisia malleja.

Mallien tehtävä on myös hieman erilainen kuin aiemmin. Tag Heuerin varikkotytöt kiertelevät varikolla ottaen sosiaaliseen mediaan kuvia kuskeista ja faneista. Mallit eivät esittele kuljettajien numerokylttejä, kuten varikkotytöillä oli aiemmin tapana.

Varikkomallien poistumista F1-radoilta ei ole sulatettu myöskään Venäjällä. Maan varapääministeri Dimitri Kozak vannoi tuovansa varikkotytöt takaisin itänaapurimme GP-kisaan.

– Täällä heidän pitäis olla aikuisia. Kaikissa moottoriurheilun lajeissa naiset mainostavat autoja harmoniallisesti ja rauhallisesti. Jos pääsemme yhteisymmärrykseen, tuomme tämän perinteen takaisin. Meidän naisemme ovat joka tapauksessa kauniimpia, Kozak rehenteli Interfaxille.

Lähteet: RTE, Interfax