Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen on muistellut uransa karvaita pettymyksiä. Suomalaiskuski koki komealla urallaan moottoriurheilun ihanuuden ja kamaluuden.

Voittojen ja mestaruuksien vastapainoksi Häkkinen sai oman osuutensa keskeytyksistä. Yksi karvaimmista tapahtui Espanjan GP:ssä 2001, kuten asiaa eilen muistelimme (uutinen).

Häkkinen muisteli tuota kilpailua Unibetin podcast-lähetyksessä.

– Johdin lähes puolella kierroksella Michael Schumacheria, joten viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ajoin jo valmiiksi hiljaa. Kun mekaaninen vika sitten iski autoon, en pystynyt olemaan edes vihainen tai turhautunut. En osaa edes sanoa, mikä minuun meni, Häkkinen muistelee.

– Ehkä olin jo jotenkin valmis… en sano, että olisin jo luovuttanut, mutta ajattelin, ettei tämä ole enää edes huonoa tuuria. Tämä on jotain aivan muuta, suomalaismestari analysoi.

Maanmies Valtteri Bottas koki lähes vastaavanlaisen kohtalon viime kisassa Bakussa, kun hänen matkansa päättyi rengasrikoon kärkisijalta vain pari kierrosta ennen maalia. Häkkinen lohduttaa Mercedes-kuskia viisain sanoin.

– Olen itse kokenut vastaavaa, ja se on aina lopulta tehnyt minusta vahvemman. Se on vain ajan kysymys. Ja jos tiimi tukee, tietää saavuttavansa hienoja tuloksia.