Haasin F1-talli on vahvistanut tällä viikolla pyörineen huhun, jonka mukaan kuskilupaus Pietro Fittipaldi oli neuvotellut tallin kanssa F1-testistä. Brasilialaisen raju loukkaantuminen Span kestävyyskisassa pilasi kuitenkin suunnitelmat.

Kaksinkertaisen F1-mestarin Emerson Fittipaldin pojanpoika oli lähellä uransa ensimmäistä F1-testiä ennen viime lauantain karmeaa kolariaan Spassa WEC-kauden avauskisassa. 21-vuotias kuljettaja mursi molemmat jalkansa ajauduttuaan ulos radalta LMP1-autonsa sähköisen vian vuoksi.

Fittipaldin kesäsuunnitelmat menivät kerralla suunniksi. Miehen oli määrä ajaa kestävyyssarja WEC:n lisäksi joitakin kisoja myös Indycar-sarjassa.

Brassilupauksen leikkaus onnistui hyvin, mutta toipumisen ja kuntoutumisen odotetaan kestävän kuukausia.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner vahvisti Crash.netille, että Fittipaldin formulatestistä oli keskusteltu. Aikataulua ei oltu kuitenkaan lyöty lukkoon.

– Mitään ei ollut vielä varmistettu. Meillä oli keskusteluja asiasta, mutta ajankohtaa ei sovittu vielä. Olimme juuri alkaneet jutella Pietrolle ennen loukkaantumista. Tekstailin hänelle WhatsAppissa ja puhuin hänen isoisänsä kanssa. Annamme hänen parantua ensin, ja katsomme sitten mitä teemme, Steiner valotti taustoja.

Fittipaldi ajoi viime kaudella World Series Formula V8 3.5 -sarjaa, jossa hän voitti kuljettajien mestaruuden Lotuksen tallissa.

Lähde: Crash.net