Ferrarin päätös suututti jälleen kerran Kimi Räikkösen fanit – taustalla kuitenkin järkisyy, ei Jäämiehen alistaminen: Ja sen jokaisen formuloista ymmärtävän tulisi tajuta

© Kuva: Getty Images

Sama mitä Ferrari tekee, pahoittaa joku mielensä Kimi Räikkösen puolesta. Tällä(kin) kertaa ajojahtia italialaistallia kohtaan käydään asiasta, missä ei yhtään päätään käyttämällä ole mitään väärää.

Useat lähteet kertovat Ferrarin voimanlähteen uusimman kehitysversion näkevän päivänvalonsa seuraavaksi vuorona olevan Kanadan GP -viikonlopun aikana. Se on järkevää, saavuttaahan 21 osakilpailun mittainen sarja Montrealissa kolmasosan rajapyykin. Kun kuljettajan täytyy selvitä kaudesta vain kolmella voimanlähteellä, on jo matemaattisestikin järkevää suorittaa vaihto tuossa pisteessä.

Jos tarjolla on potentiaalisesti parempaa suorituskykyä, lienee sanomattakin selvää, että se kannattaa tarjota paremmin MM-taistossa mukana roikkuvalle kuljettajalle.

Räikkösen fanit ovat pahoittaneet mielensä, kun ilmoille levisi huhu uuden kehitysversion iskemisestä vain Sebastian Vettelin autoon. Ferrari suosii muka jälleen kerran saksalaiskuljettajaansa suomalaisen kustannuksella, some kohisi.

Mutta vaikka kehitysversioita olisikin tarjolla kaksi, ei sen antamista Räikköselle vielä tässä vaiheessa olisi mitään järkeä.

Räikkösen ”ongelma” on hänen Espanjan GP -viikonlopun epäonnensa. Kisa päättyi keskeytykseen moottoriongelmien seurauksena, mutta suurempi murheenkryyni on hänen vastaava kohtalonsa perjantain harjoituksissa. Tuolloin vaihtoon menivät ongelmien vuoksi polttomoottori, turbo ja MGU-H-yksikkö. Räikkösen kannalta vaihdos tapahtui liian aikaisin, ja se asettaa hänet tukalaan asemaan loppukauden kisojen ja moottorikiintiön suhteen.

Uuden päivityksen käyttöönotto jo Kanadassa olisi järjetön veto. Siten Räikkösellä olisi 14 kisaviikonloppua selvitettävänään sillä.

Voimanlähteiden rakentaminen on myös kallista puuhaa, joten Ferrari on tuskin halunnut valmistaa kahta valmista yksikköä ennen kuin sen toimivuudesta on saatu varmuus testien avulla. Tämä selviää vasta Kanadassa, jossa Vettel sillä mitä todennäköisimmin ajaa.

Jo aiemmin luetellun järkisyyn lisäksi on myös toinen painava syy, miksi versio isketään nimenomaan Vettelin kilpuriin. Jos tarjolla on potentiaalisesti parempaa suorituskykyä, lienee sanomattakin selvää, että se kannattaa tarjota paremmin MM-taistossa mukana roikkuvalle kuljettajalle.

Ferrarin perinne laittaa kaikki munat vain yhteen koriin näyttäisi jälleen kerran toteutuvan, ja valitettavasti jälleen kerran Räikkönen saa huomata oman korinsa kantamusten siirtyneen Vettelille.

Tästä toimintatavasta voi jo sitten pahoittaakin mielensä, sillä tämän kauden suoritusten perusteella Räikkönen ansaitsisi vielä mahdollisuuden pysyä täysiverisesti mukana MM-tittelistä.

PS. Voihan tässä olla hyvääkin. Mikäli Ferrari esittelee vielä myöhemmin toisenkin päivityksen, voi Räikkönen hypätä suoraan siihen, mutta Vettel joutuu puntaroimaan vaihdoksen järkevyyttä tarkkaan.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.