Sähköformulasarja Formula E vannoo ekologisuuden nimeen, myös kilparatojen ulkopuolella.

Sarjassa siirrytään uuden sukupolven autoihin ensi kaudeksi. Uusien kilpureiden merkittävin muutos on parempi akkukapasiteetti, sillä kilpailut pystytään viemään jatkossa läpi ilman nyt nähtäviä autojenvaihtoja kesken kisan.

Esimerkiksi formula ykkösissä vanhojen kilpureiden kierrätys ei ole kovin yleistä, mutta sähköformulat aikovat uusiokäyttää vanhat autonsa tieteen nimissä. Vanhoja akkuja ei aiota hävittää, vaan ne tullaan antamaan eteenpäin tutkimuskäyttöön.

– Nykyiset akut tulevat kestämään pitkään, jopa vuosia, kun niiden ei tarvitse kestää huippu-urheilun rasituksia, sarjan johtaja Alejandro Agag toteaa Autosportille.

– Akkuja voidaan käyttää tutkimus- ja oppimistarkoituksissa esimerkiksi kouluissa ja tutkimuslaboratorioissa, tai sitten niiden avulla voidaan kerätä talteen uusiutuvaa energiaa. Ne hyötykäytetään elinkaarensa loppuun asti, jonka jälkeen ne tullaan uudelleenkierrrättämään.