F1-sarjaa viime vuodet hallinnut Mercedes on aloittanut tämän kauden harvinaisen heikosti. Kun kaudesta on ajettu kolme osakilpailua, eivät Hopeanuolet ole juhlineet kertaakaan osakilpailuvoittoa. Vastaavaa ei ole tapahtunut kertaakaan nykyisillä V6-moottoreilla.

Autosportin asiantuntijat Peter Windsor ja Craig Scarborough pureutuivat uusimmassa Motorsport Show:n jaksossa tarkemmin saksalaistallin W09-kilpuriin.

Teknisenä asiantuntijana Scarborough kiinnitti videolla huomionsa auton maltillisiin muutoksiin edellisvuoden kilpuriin verrattuna. Vaikka W08 oli tallin mukaan ”diiva” arvaamattoman käytöksensä suhteen, uskoo Scarborough saksalaistallin kukistaneen viime vuoden ongelmat.

– Auto on optimoitu versio kaikilla osa-alueilla. Siinä ei ole suuria yksittäisiä muutoksia, mutta etujousituksen rakennetta on muutettu hieman, erityisesti tukivarsien osalta, Scarborough kertoo videolla.

Mercedes eroaa suunnittelufilosofialtaan merkittävästi kovimmista kilpailijoistaan Ferrarista ja Red Bullista kahdella osa-alueella. Saksalaisten kilpurin akseliväli on muita pidempi, minkä lisäksi se ei ole lähtenyt mukaan kikkailemaan korkeammalla peräpäällä, joka luo ”rake-efektin”.

Windsor kyseenalaistaa videolla Mercedeksen päätöksen, mutta Scarborough löytää tallin ratkaisulle järkisyitä.

– Tallin ratkaisu ei ole virhe. Barcelonan talvitesteissä he näyttivät heiltä löytyvän vauhtia, joten en ole samaa mieltä kanssasi tästä asiasta. Potentiaalisesti Mercedeksellä on enemmän vauhtia kuin kilpailijoillaan, vaikka voitot ovat jääneetkin saamatta.

Scarborough selittää videolla syitä, miksi Mercedeksen on vaikea saada autonsa täydelliseen ”toimintaikkunaan”

Katso video Autosportin sivuilta tästä.