BBC:n mukaan McLarenin F1-talli on siirtänyt teknisen johtajansa Tim Gossin syrjään tehtävistään.

McLaren ei ole vielä vahvistanut brittimedian tietoja siitä, että Goss ei jatkaisi paikallaan. BBC:n sisäpiirilähteiden mukaan tieto on kuitenkin varma.

Tallin edustaja kommentoi BBC:lle, että tallissa on käynnissä sisäinen uudistuksien prosessi. Liikkeellä pyritään kääntämään tallin kurssi parempaan suuntaan.

– Tämä on proaktiivinen ja jatkuva prosessi, joka pureutuu moniin asioihin koko organisaation sisällä. Lisätietoja on tulossa. Ennen sitä emme kommentoi enempää, puhemies kertoi.

Vaikka brittitalli ei suostunutkaan vielä paljastamaan virallisesti ratkaisun syytä, on taustalla epäilemättä McLarenin odotettua huonompi alkukauden vauhti.

McLarenin tavoitteena oli taistella rinta rinnan Red Bullin kanssa, joka käyttää heidän tavoin Renaultin moottoreita. Britit ovat jääneet kuitenkin selvästi jälkeen energiajuomayhtiön tallista.

Tällä hetkellä Fernando Alonso on sarjassa kuudentena 22:n MM-pisteen voimin.

McLarenin uuden auton vauhti on kuitenkin ollut brittivalmistajan johdolle pettymys. Aika-ajoissa auto on ollut jopa keskimäärin kaksi sekuntia kärkitalleja jäljessä.

55-vuotias Goss on työskennellyt McLarenilla vuodesta 1990 asti. F1-konkari on ollut merkittävässä roolissa tallin autojen suunnittelussa.