Tällä päivämäärällä: Tästä se alkoi – Kimi Räikkönen aloitti Ferrari-uransa täydellisellä dominanssilla – palkintona maailmanmestaruus kauden päätteeksi

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen oli 11 vuotta sitten yksi F1-maailman kiistatta kovimmista kuljettajista. Legendaarisen Ferrarin uuden kiinnityksen suoritukset kiinnostivat asiantuntijoita, korvasihan ”Jäämies” itsensä Michael Schumacherin.

Jos kukaan epäili Räikkösen ja Ferrarin liittoa ennen kauden 2007 alkua, tukki suomalainen epäilijöidensä suut kauden avausviikonloppuna. Vaikka lopulta mestaruuteen päätynyt kausi sisälsi myös vaikempia hetkiä, ei kukaan voinut löytää Räikkösen Melbournen suorituksesta kritisoitavaa.

Räikkönen näytti muille kaapin paikan kiidättämällä F2007-autonsa paalupaikalla 0,421 sekunnin erolla hallitsevaan maailmanmestariin Fernando Alonsoon, joka oli vaihtanut Räikkösen entisen työnantajan McLarenin leipiin.

Kilpailussa tahti jatkui hurjana. Jo startissa muilta maisemaan painellut Räikkönen pystyi säätelemään vauhtiaan ilman turhia riskinottoja, mutta siitä huolimatta hän ajoi kilpailun nopeimman kierroksen peräti sekunnin erolla ennen toiseksi nopeimman ajan kellottanutta Alonsoa. Ruutulipulla ero oli seitsemän sekuntia suomalaisen eduksi, mutta se kertoi vaan 52 kierrosta 56:stä johtaneen suomalaisen kontrolloidusta ajosta.

Melbournen GP:n tyrmäyksen jälkeen McLarenit kokosivat kuitenkin rivinsä nopeasti. Yksi formulahistorian omituisimmista ja jännittävimmistä kausista huipentui lopulta myöhään syksyllä Brasilian Interlagosissa tavalla, jonka suomalaiset varmasti tuntevat.

Tuskin Räikkönen osasi kuitenkin maaliskuun 18. päivä vuonna 2007 kuvitellakaan, millainen kausi hänellä olisi edessä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.