Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams kieltää, että olisi ajanut F1-moottorien yhdenvertaisuuden sääntöjä. Williamsia syytettiin aiemmin siitä, että hän olisi valittanut FIA:lle Mercedeksen kiertävän konesääntöjä.

F1:stä hallinnoiva autourheilun kattojärjestö FIA on keskittynyt alkavan kauden alla entistä tarkemmin F1-tallien moottoreiden yhdenvertaisuuteen. Liitto on valvonut aiempaa tarkemmin, että moottorit ovat teknisesti mahdollisimman tasa-arvoisia.

Entistä tarkempi koneiden syynääminen ei ole ollut monien huipputallien mieleen. Muun muassa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vihjasi aiemmin medialle, että syytä FIA:n yhdenvertaisuusvimmaan ”voi kysellä Claire Williamsilta”.

Uusien yhdenvertaisuussääntöjen huhuttiin kohdistuneen erityisesti Mercedeksen talliin. Saksalaisten tallipäällikkö Toto Wolff kuitenkin kielsi, että FIA olisi tähdännyt uudistuksellaan erityisesti Mercedekseen. Wolff ei myöskään usko, että Williams olisi sysännyt ”yhdenvertaisuuskohua” liikkeelle.

Williams vakuutteli tuoreessa tiedotteessaan, että sillä ei ollut mitään tekemistä tasa-arvoisuuden lobbaamisen kanssa.

– Toisin kuin lehdistössä aiemmin väitettiin, kiellämme kaikki syytökset siitä, että olisimme kyseenalaistaneet Mercedes-AMG:n voimayksikköjen yhdenvertaisuutta. Olemme täysin varmoja siitä, että Mercedeksen, Force Indian ja meidän voimayksikkömme ovat täysin identtisiä rakenteiden ja ohjelmistojen osalta, tiedotteessa julistettiin.

Lähde: Motorsport