Motorsportin analyysin mukaan Ferrarin uuden SF71H-auton etuosa suosii ominaisuuksiensa puolesta Kimi Räikkösen ajotyyliä.

Taustalla on Ferrarin etuosan jousitus, joka on reilusti muita talleja yksinkertaisempi ja konservatiivisempi. Kyseinen asetus sopii Motorsportin asiantuntijan Craig Scarboroughin mukaan Räikköselle.

– Ferrarilla on verrattuna mihinkään muuhun talliin todella konservatiivinen etuosan jousitus. Muut ovat leikitelleet etuosan jousien kulmilla. He ovat nostaneet ylempiä käsiosia aerodynaamisten ja geometristen syiden vuoksi.

– Ferrari piti omastaan kiinni, ja Kimi Räikkösen kaltaiselle kuljettajalle siitä on hyötyä. Hän voi luottaa etuosan toimintaan, Scarborough avasi.

Scarboroughin mukaan italialaistallin etuosaratkaisu voi antaa heille pitemmällä aikavälillä etulyöntiaseman kilpailijoihin, jotka ovat päätyneet monimutkaisempiin jousituksiin.

– Se on yksi Ferrarin valteista, ja on mielenkiintoista nähdä, miten se alkaa näkyä eri renkailla ja radoilla, asiantuntija pohdiskeli.

Lähde: Autosport/Motorsport