Ferrarille loikannut FIA-johtaja jätti kattojärjestön pulaan – vaikutus F1-kauden avauskisaan

© Kuva: Getty Images

Ferrarin riveihinsä houkuttelema Laurent Mekies ei tehnyt lähdöstään FIA:n apulaiskilpailujohtajan pestistä kaikista helpointa. Äkkilähtö jättää kattojärjestön pulaan vain viikko ennen F1-kauden avauskilpailua.

Mekiesin Ferrari-sopimuksen myötä on hänen paikkansa F1-kisaviikonloppujen toiseksi tärkeimpänä miehenä täyttämättä. Apulaiskilpailujohtajan tehtävänä on muun muassa vastata osakilpailun alkuvalmisteluista, lämmittelykierroksesta, lähdöstä sekä avauskierroksista, pääkilpailujohtaja Charlie Whitingin lähettäessä autot matkaan. Lisäksi rooliin kuuluu myös päättää esimerkiksi punaisista lipuista.

Mekies nousi asemaan viime vuonna pestiä pitkään hoitaneen Herbie Blashin jätettyä F1-kinkerit. Mekies kävi läpi intensiivisen koulutuksen pestiinsä, jota hän hoiti vain yhden kauden verran.

Äkkilähdön vuoksi FIA joutuu vaikeaan paikkaan, sillä siltä ei löydy nopealla ratkaisulla yhtäkään korvaajaa Mekiesin pestiin. Blash ei ole käytettävissä, sillä hän on kiinni ensi viikonloppuna muissa tehtävissä Yamahan moottoripyörätiimin kanssa. Blash saattaa olla kuitenkin käytettävissä myöhemmissä kilpailuissa.

Autosportin tietojen mukaan FIA pohtiikin nyt ratkaisuja Australian GP:tä silmällä pitäen. Todennäköisimpänä vaihtoehtona on pestata henkilökuntaa hoitamaan tehtävää muista FIA:n alaisista sarjoista.