Red Bullin F1-tallin päällikkö Christian Horner ei pidä erityisistä aika-ajoihin suunnatuista moottorimoodeista, joita erityisesti Mercedes on hyödyntänyt autossaan.

”Bilemoodiksi” Lewis Hamiltonin toimesta kuvailtu moottoritila antaa Mercedekselle käyttöönsä hieman tavallista enemmän tehoja.

Saksalaistalli on saanut ominaisuudestaan merkittävää etua. Hamilton onnistui jättämään Australian aika-ajoissa toiseksi sijoittuneen Kimi Räikkösen taakseen jopa 0,664 sekunnin erolla.

Red Bull -jehun Hornerin mielestä konemoodi on epäreilu etu muita talleja kohtaan, joilla ei ole kykyä virittää koneistoaan aika-ajojen ja kisan välillä samaan malliin.

Horner haluaisi, että moottoritiloissa noudatettaisiin parc fermé -periaatetta, jonka mukaan moottori täytyisi pitää samassa asetuksessa aika-ajoissa ja varsinaisessa GP-kisassa.

– Lopettakaa bileet, ja hankkiutukaa eroon aika-ajomoodeista. Meill on parc fermé jo silloin, kun autot lähtevät aika-ajoihin. Ehkä se pitäisi olla voimassa siitä hetkestä lähtien, kun autot ajavat talleista ulos ja kestää aina GP-kisan loppuun saakka, Horner jyrähti.

Lähde: F1fi.com