Tieto McLarenin F1-tähden Fernando Alonson osallistumisesta perinteikkääseen Le Mansin 24 tunnin ajoon herätti laajaa mielenkiintoa moottoriurheilun maailmassa. Osa faneista epäili formulatähden valmiuksia haastavaan kestävyyskisaan.

Kovaksi keitetyn rata-autoilun konkarin Tom Kristensenin mukaan espanjalainen tulee kuitenkin pärjäämään Ranskassa oikein hyvin.

– Fernando tuntee kisan jo hyvin. Olen jutellut hänen kanssaan muutamia kertoja viime vuosien varrella. Hän on aina osoittanut vahvaa kiinnostusta kilpailua kohtaan. Kun hän näki prototyypit [LMP1-autot], piti hän niitä todella kiehtovina, Kristensen kertoi Autosportille.

Yhdeksän kertaa Le Mansin voittanut Kristensen näkee Alonsossa potentiaalia kestävyyskisojen suhteen. Tanskalaiskonkari kehui F1-tähteä uusien haasteiden etsimisestä.

– Se on mahtava haaste. Kun pääset rytmiin ja auto toimii, ei ole mitään parempaa. Tämä on se, mitä sain maailman hienoimmalta kilpailulta. Ihailen sitä tapaa, jolla Fernando suhtautuu kilpailemiseen. Tämä näyttää sen, että hänellä on todellinen intohimo moottoriurheilua kohtaan, Kristensen suitsutti.