Hartwall-areenan venäläisessä omistajaryhmässä aiemmin toiminut Boris Rotenberg haluaisi Ferrarin kehityskuskin Daniil Kvjatin ja Williamsin tuoreen kisakuskin Sergei Sirotkinin SMP Racing -tallinsa riveihin Le Mansin 24 tunnin ajoihin.

– En tiedä, kuinka kiireisenä Ferrari pitää hänet. Haluaisin hänet silti mieluusti talliini Le Mansiin, Rotenberg kommentoi tarjoustaan Kvjatille venäläisen Sport FM:lle.

Vasta Williamsin kisapestin napannut Sirotkin oli yllättynyt, mutta otettu tarjouksesta. Nuorukainen ei osannut arvioida suoralta kädeltä, voisiko hän kuitenkaan osallistua kisaan F1-velvotteidensa ohessa.

– Se on todella kiinnostava idea, mutta F1 on nyt tärkeysjärjestyksen kärjessä. Osallistun BR2-auton kehittämiseen, mutta 24 tunnin ajojen osalta kaikki ei ole minusta kiinni, Sirotkin pohdiskeli Sport FM:n haastattelussa.

Rotenbergin perustama SMP Racing ottaa osaa kesäkuiseen kestävyyskisaan LMP2-luokassa. Vuonna 2013 perustettu talli on ajanut jo pitemmän aikaa FIA:n kestävyyssarja WEC:ssä ja osallistunut aiemminkin Le Mansiin.

Venäläinen liikemies oli muutama vuosi sitten mukana Helsingin Hartwall-areenan omistusryhmässä. Rotenberg luopui kuitenkin omistuksistaan jouduttuaan länsimaiden pakotelistalle, jolla pyrittiin painostamaan Venäjää lopettamaan sotatoimensa Ukrainassa.