F1-maailma kohisi reilut kymmenen vuotta sitten mahdollisella kuljettajasiirrolla, joka olisi ollut monien moottoriurheilufanien märkä päiväuni. Kaikkien aikojen suurimpiin moottoripyörälegendoihin jo tuolloin kuulunut Valentino Rossi puuhasi hetken aikaa siirtoa paitsi formula ykkösiin, myös saman tien sen legendaarisimman tallin auton rattiin.

Rossi testasi Ferrarin kalustolla useampaan otteeseen, ensimmäisen kerran vuonna 2004. Kyseessä oli aluksi PR-temppu, mutta lumipallo lähti nopeasti vierimään ja kasvattamaan momentumiaan.

Kyseinen formulakausi muistetaan Ferrarin ja Michael Schumacherin kenties kaikkien aikojen mykistävimpänä suorituksena. Voimiensa tunnossa ollut saksalainen pyyhki kilpailijoillaan lattiaa voittamalla kauden 13:sta ensimmäisestä osakilpailusta peräti 12.

Myös Rossi pääsi testaamaan kauden aikana Schumacherin käsissä hurjaa jälkeä takonutta Ferrarin F2004-kilpuria. Molempien supertähtien kanssa työskennellyt italialaistallin entinen insinööri on kertonut crash.net-sivustolle Rossin mykistävästä ensivaikutuksesta.

– Ensimmäisessä testissään Valentino kurvasi radalle ajaen noin kymmenen kierrosta. Viimeisellään hän pamautti uskomattoman kovan ajan. Muistan kuinka Schumacher, joka seurasi Rossin testejä kanssani, hämmästyi ja oli suorastaan epäuskoinen.

Rossi testasi Ferraria vielä useaan kertaan monen vuoden ajanjaksolla, mutta lopulta hyppäys kaksipyöräisistä neljän renkaan kilpureihin jäi toteutumatta.

Siirto ei olisi ollut ainoa laatuaan. Viime vuonna menehtynyt John Surtees tunnetaan ainoana sekä kaksi- että nelipyöräisillä maailmanmestaruuden voittaneena kuljettajana. Menestystä kummankintyyppisillä kilpureilla on niittänyt myös Mike Hailwood.