F1-sarjaan nykyään niin oleellisesti kuuluvat onboard-kamerat eivät ole suinkaan olleet mikään arkipäiväinen näky formula ykkösten osakilpailuissa. Teknologinen kehitys mahdollisti kyseisten aparaattien täysimittaisen käytön vasta 1980-luvun puolella.

Erilaisia kameroita on pultattu toki kiinni kilpureihin jo aiemminkin, mutta kuvaukset suoritettiin muissa ajotehtävissä kuin GP-mittelöissä. Ensimmäisen kerran onboard-kameraa käytettiin suorassa lähetyksessä vasta vuonna 1985.

F1-sarja on julkaissut Twitter-tilillään videokuvaa vuoden 1986 Australian GP:n avauskierrokselta. Kyseisellä videolla Lotus-tallin Johnny Dumfries näyttää, miten hän pitää hallussaan lähes tuhat hevosvoimaa hyväksikäyttänyttä kilpuriaan.

Katso komea video alta tai tästä.

Formula 1

@F1
One of the first bits of onboard footage from an #F1 car came at the #AustralianGP in 1986 🇦🇺

We're counting down the days until we see onboard action again in 2018! 🙌 🎉