Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt toivoo F1-sarjan löytävän ratkaisun ikuiseen ongelmaansa, liian korkeisiin kasvaneisiin kuluihin.

Ranskalainen näkee paljon puhutun budjettikaton olevan avuksi, mutta hänen mukaansa pelkästään sen varaan sarjan tulevaisuutta ei voida rakentaa.

– Kulukatosta on puhuttu jo pidemmän aikaa ja mielestäni se on erittäin hyvä idea. Mutta sen lisäksi täytyy olla muitakin kulutusta hillitseviä keinoja, Todt toteaa motorsport.comille.

Todtin mielestä FIA:n ja F1-sarjan sääntöjenlaatijoiden tulisi yhdessä miettiä erilaisia tapoja tuoda kuluja alaspäin, ennen kuin puheet maksimirahantuhlaamisesta voidaan aloittaa. Esille on nostettu esimerkiksi erilaisten standardiosien ottamisesta käyttöön, jotta tallit eivät tuhlaisi hurjia summia pienten yksityiskohtien hiomiseksi suorituskykyä parantaakseen.

F1-sarjan omistajien Liberty Median edustajat keskustelevat talvitauon aikana jokaisen tallin kanssa erikseen etsiessään ratkaisuja sarjan ongelmiin. Puheenaiheena tulee myös olemaan raha.