Tänään Suomessa vietetään tapaninpäivää, mutta varsinkin Britanniassa päivä tunnetaan nimellä ”Boxing day”.

Nimi ei liity suinkaan nyrkkeilyyn, vaan englantilaisylimystön vanhaan tapaan jakaa tänä päivänä lahjoja (box) alaisilleen. Päivä on erittäin suosittu työväen juhlapäivä ja merkittävä paitsi saarivaltakunnan, myös sitä myötä myös muun maailman kulttuurille.

F1-sarja on juhlistanut päivää sen nimen kaksoismerkityksen avulla. Facebook-tilillä on julkaistu video kauden 1982 Saksan GP:n legendaarisesta tilanteesta, jossa Nelson Piquet antoi nyrkein kyytiä hänet kisasta ulos teilanneelle Eliseo Salazarille.

Piquetin raivon ymmärtää, sillä hän johti kilpailua ylivoimaisesti, Salazarin ollessa puolestaan häntä useamman kierroksen jäljessä. Kilkkauksen myötä Piquet sai heittää hyvästit paitsi voitolle, myös haaveille maailmanmesataruuden uusimisesta.

Käsi-jalkakoordinaation toimivuuteen emme ota kantaa.

Katso video Piquetin ja Salazarin väännöstä alta tai tästä.