Valtteri Bottas ylpeänä mainiosta kauden huipennuksestaan – ”Se oli todella tärkeä hetki”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Mercedeksen tähtikuskin Valtteri Bottaksen kausi päättyi vakuuttavaan pronssiin MM-taistossa, mahtui kauteen myös synkkiä hetkiä. Suomalaistähti ei muistele F1:n kesätauon jälkeisiä vaikeuksia lämmöllä.

Nastolaislähtöisen Mersu-tähden mieltä kohensi kuitenkin kauden upea loppuhuipennus Abu Dhabissa, missä hän ajoi voittoon. Bottas myönsi, että palkintopallin korkein askelma päätöskisassa oli henkisesti erittäin tärkeä saavutus.

– Se oli todella tärkeä hetki minulle. Minulla oli paljon vaikeuksia elokuun tauon jälkeen. Onnistuin kehittämään monia asioita ajamisessani paiskimalla kovasti töistä tiimin kanssa. Kykenin olemaan nopeampi monissa eri tilanteissa. Abu Dhabissa paalupaikan ja voiton saavuttaminen olivat makeita, sillä Lewis [Hamilton] antoi kisassa kaikkensa. Se oli hieno tunne. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna Melbournessa, Bottas tunnelmoi Motorsportin haastattelussa.

Bottaksen selkein tavoite ensi vuodeksi on epätasaisuudesta eroon pääseminen. 28-vuotias formulatähti kertoi yrittävän päästä lähemmäksi täydellisyyttä ja virheettömyyttä kuljettajana.

– Yritän edelleen päästä eroon kaikista heikkouksistani. Se on aina tavoitteeni. Koskaan se ei ole täysin mahdollista, mutta totta kai sitä yrittää aina olla lähes virheetön. Siihen me pyrimme. Aion tehdä vielä enemmän töitä tänä talvena, ja toivottavasti olen ensi vuonna entistä parempi kuljettaja, Bottas päätti.