Valtteri Bottas avoimena ensi kauden haasteestaan – ”Siihen minun on pakko tähdätä”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen suomalaistähti Valtteri Bottas myönsi tuoreessa Motorsportin haastattelussa, että hänen on oltava tasaisempi ensi kaudella haastaakseen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin paremmin maailmanmestaruudesta.

– Ensi vuoden tavoitteeni on voittaa enemmän. Nykyisen pistejärjestelmän myötä kisoja on pakko voittaa, jos haluaa saavuttaa mestaruuden. Näin se vain menee, Bottas pohdiskeli.

Bottas tietää myös menestyksen reseptin. Suomalainen kertoi kokevansa, että hänellä on kovia paineita esitellä tallilleen tasapainoisempaa suorituskykyä.

– Mestaruuteen vaaditaan tasaisuutta, ja minun ongelmani oli juuri epätasaisuuteni koko kauden ajan. Oli aikoja, jolloin pärjäsin todella hyvin. Sen lisäksi oli myös hetkiä, milloin olin todella vaikeuksissa. Sen vuoksi Lewis voitti minut, Bottas myönsi.

Suomalainen on tottunut vaatimaan itseltään paljon. Nastolalainen ei ollut lainkaan tyytyväinen kauteensa kokonaisuutena.

– Lewis oli homman päällä koko ajan. Siihen minunkin on pakko tähdätä. Asetan aina tavoitteeni korkealle. Tiesin, että tässä tallissa minulla olisi ollut voittaa maailmanmestaruus heti, Bottas mietti.