Sähköformulat näyttivät punaista valoa kehitystyölle – pelkona kulujen räjähdysmäinen kasvu

© Kuva: Getty Images

Sähköformulasarja Formula E hillitsee sarjan kulujen räjähdysmäistä kasvua lykkäämällä akkujen vapaan kehitystyön aloittamista. Suuret autonvalmistajat saavat näillä näkymin mahdollisuuden vapaaseen kehitystyöhön vasta ensi vuosikymmenellä.

Neljättä kauttaan pyörivä sarja on luottanut tähän mennessä Williams Advanced Engineeringin tuottamiin sähkövoimanlähteisiin. Standardiosa on sama kaikille osallistujille.

Ensi kaudella standardimaisuus säilyy, mutta uudeksi toimittajaksi vaihtuu McLaren Applied Technologies. Akkuteknologian kehitystyön avaamisen piti olla mahdollista ”kolmannen sukupolven autoille” kaudella 2021, mutta sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agag povaa tämänkin olevan liian aikaista.

– Kehitystyötä ei tulla avaamaan kolmannen sukupolven autoille, vaan luotamme vielä tuolloinkin standardivoimanlähteeseen. Tämä johtuu täysin halustamme hillitä sarjan kustannuksia, ja autonvalmistajatkin ovat yleisesti myötämielisiä ajatuksemme kanssa, Agag toteaa Autosportille.

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava sähköformulasarja on verrattain halpa kilpaluokka suurille autonvalmistajille. Kausibudjetit pyörivät noin kymmenen miljoonan dollarin vuositasolla, kun esimerkiksi formula ykkösissä suuret tallit pumppaavat projekteihinsa vuosittain satoja miljoonia.

Autonvalmistajilla on jo tällä hetkellä mahdollisuus kehittää sähkökilpureidensa voimanlähdettä, vaihdelaatikkoa ja invertteriä.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!