Ruotsalainen Volvo-kuski Thed Björk on voittanut vakioautojen rata-autoilun maailmanmestaruuden Qatarissa. Neljänneltä sijalta startannut Björk vahvisti mestaruutensa kauden viimeisessä kisassa rutiinisuorituksella.

Ylivoimainen ruotsalaistähti oli yli 16 pisteen johdossa MM-pisteissä rata-autokiertueen saapuessa Qatariin. Aika-ajoissa Björk kaahaili neljänneksi, joka oli juuri sopiva lähtöruutu varsinaista kilpailua ajatellen.

Björk ajeli rauhassa neljäntenä lähes koko kisan ajan. Välillä hän nousi kolmanneksi tallikaverinsa Nicky Catsburgin päästettyä hänet ohi. Kisan finaalikierroksella ruotsalainen luovutti kolmannen sijoituksen Catsburgille takaisin, sillä tiesi neljännen sijan oikeuttavan maailmanmestaruuteen.

Tulos toi myös Volvolle valmistajien maailmanmestaruuden. MM-taiston toiseksi jääneen Hondan ainoa lohdutuspalkinto oli Esteban Guerrierin ensimmäinen voitto japanilaistallin nimissä.