Maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva Richard Branson näkee kovassa nosteessa olevan sähköformulasarja Formula E:n olevan tulevaisuudessa moottoriurheilumaailman kruununjalokivi. Ekologisuuden nimeen vannova miljardööri ei näe F1-sarjalla olevan jakoa tässä taistelussa.

Sähkömoottoreilla etenevät Formula E -kilpurit ovat vielä tällä hetkellä suorituskyvyllisesti kaukana F1-sarjan autoista, mutta Branson uskoo kehitystyön olevan vasta alkutekijöissään.

– Formula E on äärimmäisen mielenkiintoinen sarja, joka kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Uskon, että kymmenen vuoden päästä Formula E on ohittanut formula ykköset suosiossa. Varsinkin, mikäli F1 jatkaa nykyiseen malliin, Branson toteaa South China Morning Post -lehdelle.

Branson näkee vallanvaihdoksessa olevan muutakin kuin symbolista merkitystä.

– Sähköformuloiden pitääkin nousta suurimmaksi, koska maailma tarvitsee puhtaita autoja. Teemme kaikkemme päästäksemme eroon saastuttavista menopeleistä, ja Formula E on tiennäyttäjä tälle, Branson uskoo.