Formula 1:n perinteikkäässä palkintogaalassa Pariisissa nähtiin hieno hetki, kun FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ja Lewis Hamilton kutsuivat lavalle jalkansa kammottavassa kilpa-autokolarissa menettäneen 19-vuotiaan Billy Mongerin. Formulafanit eivät kuitenkaan malttaneet ihastella kaunista elettä, vaan keskittyivät sättimään Hamiltonin asuvalintaa F1:n Facebookissa julkaiseman gaalavideon kommenttiosuudessa.

Katso tästä Formula 1:n koskettava video

– Lewis Hamiton sai käsiinsä neljännen mestaruuspokaalinsa, ja lavalla hänen kanssaan juhlimassa on eräs erityisvieras, F1:n videolla hehkutettiin.

Hamiltonin rennon tyylinen kultainen takki ja nahkahousut ärsyttivät formuloiden ystäviä ilmeisen paljon. Perinteitä kunnioittavat fanit kokivat Mercedes-tähden halventaneen gaalan arvokkuutta rikkomalla klassista tumman puvun pukukoodia.

– No, olisihan Lewis voinut pukeutua tilanteen arvon vaatimalla tavalla, eräs fani valitti Facebook-videon kommenteissa.

– Ei tässä ole kyse siitä, että kukaan loukkaantuisi, vaan tämän kaverin egosta. Hän käyttäytyy, kuin olisi muiden kuljettajien yläpuolella. Muut kuljettajat osoittivat juhlalle arvostusta pukeutumalla tummaan pukuun. Lewis otti tilanteen esitellä ”fashionistan” eleitään, toinen äkäinen formulakannattaja torui.

Monien ihmisten mielestä maailmanmestarin muotivalinnat olivat kuitenkin epäolennainen asia sen rinnalla, että Hamilton ja Todt toivat kilpakuskin unelmansa menettäneen Mongerin lavalle.

– Ainoa mitä näen, on mahtava F1-maailmanmestari. Oli upea ele tuoda Billy lavalle. Se lämmitti sydäntäni. Kiitokset kaikille näille kavereille, jotka ajavat kilpaa meidän viihteemme tähden. Hyvää joulua ja rauhaa kaikille, yksi fani toppuutteli kriitikoita.