SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo kertoo Daniil Kvjatin lopullisten Red Bull -potkujen yllättäneen hänet. Hämmennystä ei aiheuta niinkään pestin menettäminen, vaan yhteistyön päättymisen ajankohta.

Kvjat pistettiin syrjään jo toisen kerran tällä kaudella, mutta tällä kertaa Red Bullin F1-johtaja Helmut Marko kertoi sivuuttamisen olevan lopullista laatua.

– Vähän se uutinen yllätti, olihan Daniil ajanut juuri edelliskisassa pisteille. Mutta tämä on raakaa peliä, ja tulosta pitää syntyä enemmän. Se nähtiin aiemmin jo Niko Karin kohdalla, Salo toteaa sivustolle.

Seuraavassa kisassa Toro Rossolla kisaavat Brendon Hartley ja Pierre Gasly, joilta löytyy yhteensä F1-kokemusta vain kolmen kilpailun verran. Kaksikko lienee tallin valinta myös ensi kaudeksi.

– Red Bullilta loppuvat kuljettajat kesken. Mutta kun uudet kuljettajat saavat kehittyä nyt loppukauden ajan, ovat he valmiimpia ensi vuotta ajatellen.

 

Salo on venäläisen SMP-moottoriurheiluprojektin urheilutoimenjohtaja. Projekti ajattaa lukuisia venäläiskuljettajia useissa maailman autourheilusarjoissa.

Voisiko Kvjat saada jatkoa uralleen tämän projektin kautta?

– En osaa sanoa, pitää katsoa mitä keksimme. Tällä hetkellä yhteistyölle ei ole ainakaan tarvetta. Daniil on mukava heppu, ja sanon tämän vaikkei hänellä olekaan SMP-siteitä. Nyt on kuitenkin liian aikaista tehdä johtopäätöksiä yhteistyön suhteen.