Mercedeksen johtaja Toto Wolff uskoo, että sähköformuloiden Formula E sarjalla on kaikki ainekset loistavaan tulevaisuuteen.

Sarjan suosio on kasvanut koko ajan. Viimeksi Mercedes ja Porsche ilmoittivat lähtevänsä Renaultin, Audin, Jaguarin ja BMW:n rinnalle kisaamaan.

Sähköautot ovat kasvattamassa markkinaosuuksiaan hurjasti, siksi autonvalmistajat näkevät Formula E:n hyväksi paikaksi sekä kehittää että esitellä tekniikkaa.

– Sähköistyminen etenee hurjaa vauhtia. Formula E:n teknologia on vielä hiukan lapsen kengissä kuten koko sarjakin. Mutta heillä on sarjan johdossa erittäin karismaattinen ja energinen yritys. Todella monien yllätykseksi he ovat saaneet mukaan kaikki isot saksalaiset automerkit, Wolff sanoo F1i.comilla.

– En olisi lainkaan yllättynyt jos kolmen – viiden vuoden päästä Formula E olisi jotakin täysin erilaista kuin nyt. Silloin sarjasta saatetaan hyvinkin puhua täysin eri tavalla kuin nyt, se voi olla äkkiä todella paljon kiinnostavampi.

– On tärkeää ymmärtää, että isot asiat ovat muuttumassa. Minä pidän kovasti kymmenensylinterisistä petroolimoottoreista, mutta en tiedä, pitääkö kukaan meidän lisäksemme niistä enää viiden vuoden päästä.

Wolff pitää Elon Muskin johtaman Teslan menestystä hyvänä esimerkkinä autojen sähköistymisen kasvusta.

– Viisi vuotta sitten Tesla oli kuin Lotus Elise, missä oli valtava akku takaosassa. Nyt se on varteenotettava peluri automarkkinoilla. Niinpä Formula E on myös meille Mercedeksellä kiinnostava projekti.

– Fotmula E:ssä on urbaania luonnetta, ja se kiinnostaa eri kohdeyleisöä kuin perinteinen moottoriurheilu. Meidän globaalissa strategiassamme F1 on edelleen ykkösalusta, mutta Formula E tavallaan start up -yritys meidän näkökulmastamme. Haluamme oppia siitä ja ymmärtää alan kehitystä lähtemällä mukaan, Wolff paaluttaa.