Uusiseelantilainen Hyundai-kuski Hayden Paddon on keskeyttänyt kolme neljästä viime MM-rallista. Siinä neljännessä hän ajoi Puolassa heinäkuussa kakkoseksi, mikä oli miehen kauden paras sijoitus. Paddon on kuitenkin jäänyt MM-sarjassa tallikaveriensa Thierry Neuvillen ja Dani Sordon jalkoihin.

Viikonloppuna ajetaan Saksan asfalttiralli, eikä Paddon pidä erityisemmin asfaltista.

– On selvää, että tallikaverini taistelevat Saksassa voitosta, joten meidän tehtävämme on olla mahdollisimman hyviä tiimipelaajia siellä. Meidän on varmistettava, että otamme riittävästi tallipisteitä, jos jommallekummalle heistä tulee ongelmia, Paddon sanoo The Dominion Postille.

– Ajan Saksassa viidettä kertaa ja tavoite on nyt päästä maaliin. Kehityn kyllä asfaltilla koko ajan, mutta niin tekevät monet muutkin. On oltava realisti. Pitkän tähtäimen kannalta ei ole relevanttia tulla nopeimmaksi asfalttikuskiksi. Tärkeämpää on olla riittävän hyvä joka alustalla ja ajaa nykyistä tasaisemmin pisteitä.

Paddon kävi ajamassa harjoitusmielessä kaksi asfalttikilpailua R5-autolla.

– Ne olivat tarpeellisia kokemuksia, sain niistä lisää itseluottamusta. Minulle asfaltilla ajamisessa hankalinta on löytää se oikea rytmi ja limitti, on niin helppoa ajaa joko liian hiljaa tai liian kovaa.

Hyundain kuljettajista Neuville on MM-sarjan kärjessä tasapistein M-Sportin Sebastien Ogierin kanssa. Heillä on 160 pistettä. Sordo on viidentenä 84 pisteellä ja Paddon kahdeksantena 51 pisteellä.