Williamsin 18-vuotias rookie Lance Stroll sanoo, että hän oli valmistautunut tuleviin vaikeuksiin lähtiessään tähän kauteen. Hän on tyytyväinen kehittymiseensä kauden aikana.

Felipe Massa suorastaan jyräsi alkukaudesta nuoren tallikaverinsa, joka oli valtavissa hankaluuksissa. Nyt tilanne on se, että Stroll on 18 MM-pisteellään vain viisi perässä kokenutta Massaa.

Bakun kakkossija sai monet viimeistään vakuuttuneeksi, että rajusti kritisoitu Stroll ei ehkä ajakaan väärässä sarjassa.

– Odotin kyllä, että alkukaudesta vaikeuksia tulee eteen. Olen nyt hyvin tyytyväinen siihen, kuinka olemme saaneet asiat etenemään. Meillä on ollut hienoja hetkiä ja olen saanut hyvin MM-pisteitä, Stroll sanoo GP Updatelle.

– Joka ikinen kerta, kun menen autoon, meillä on paljon miettimistä ja tekemistä. Vaikeaakin on ollut, mutta niistä pitää vain päästä yli. Toistaiseksi tilanne on hyvä, mutta kausi on vielä pitkä. Meidän pitää ottaa kilpailu kerrallaan ja asia kerrallaan.

Strollin mukaan hänen ja Williamsin tavoite kesätauon jälkeen on olla aiempaa tasaisempia.

– Tasaisuus ja luotettavuus on juuri se, mitä tarvitsemme. Olemme menossa mielestämme oikeaan suuntaan, vaikka se ei helppoa olekaan. Osa viikonlopuista on mennyt erittäin hyvin, osassa emme ole olleet lainkaan siellä, missä haluamme olla. Jostain syystä toiset radat eivät vain sovi autollemme yhtä hyvin kuin toiset. Jossain olemme helposti Q3:ssa, mutta joillakin radoilla joudumme tappelemaan rajusti jopa aika-ajon kakkososioon pääsemisestä. Se on ongelma, joka meidän on korjattava, nuorukainen kertoo.

Strollilta kysyttiin, onko ongelma enemmän autossa vai tiimin valmistautumisessa kisaviikonloppuihin.

– Se on autossa. Kisaviikonloppuina olemme tehneet aika hyvää työtä saadaksemme auton aina parhaaseen mahdolliseen iskuun. Vahvuutemme ovat olleet nopeat radat, joissa on pitkiä suoria. Sitten taas esimerkiksi Itävallassa meillä oli isoja hankaluuksia, sitä faktaa emme voi paeta. Päästäksemme parempaan, meidän on pysyttävä positiivisina ja pyrittävä parantamaan heikkouksiamme.