Toyotan Esapekka Lappi räjäytti pankin ja otti uransa avausvoiton Jyväskylän MM-rallissa. Nyt edessä on Saksan asfalttikisa ensi viikonloppuna.

Voitto Suomessa ei ole saanut Lappia ainakaan leijumaan.

– Voitto ei muuta lainkaan sitä, millä asenteella lähden Saksaan. Jyväskylä oli varmasti minun vahvin kilpailuni tänä vuonna, nyt on edessä sellainen, missä en todellakaan ole mukavuusalueellani. Saksa on ensimmäinen asfalttikisani WRC-kalustolla, mutta olen huomannut, että Yaris kulkee jopa paremmin asfaltilla kuin soralla, Lappi sanoo.

– Auton potentiaali on huikea ja aerodynamiikka ihan loistava, mutta se tuo mukanaan rajoituksia renkaiden kanssa. Tehoja on enemmän kuin pitoa, joten on pystyttävä ajamaan hellästi ja puhtaasti, että renkaat pysyvät kunnossa. Jos pystymme ajamaan ilman ongelmia, meillä on mahdollisuus viiden parhaan joukkoon, se on tavoitteeni, Lappi sanoo.