Formulakaravaani pysähtyy tänä viikonloppuna mielestäni yhteen koko kauden parhaista kisakaupungeista. Montrealissa, jos missä, koko kisapaikka elää ja hengittää formuloita.

Rata on erittäin lähellä kaupungin keskustaa, ja paikallisten suomalaishenkinen mentaliteetti toimii ainakin itselleni. Lisäksi kaupungissa järjestetään mielettömiä bileitä. Kisakuskit eivät tietenkään näistä asioista välitä, heillä pyörii mielessä vain kilvanajo.

[nosto tasoitus=”oikea”]Rata on erittäin lähellä kaupungin keskustaa, ja paikallisten suomalaishenkinen mentaliteetti toimii ainakin itselleni. Lisäksi kaupungissa järjestetään mielettömiä bileitä.[/nosto]

Montrealin rataa ei käytetä vuoden aikana useasti, joten rata on viikonlopun alkuvaiheessa todella likainen. Rata on kuljettajille mieleinen, se sisältää pitkiä suoria ja tiukkoja jarrutuksia, joista tulee selvitä pienellä downforcella.

Pitkien suorien takia moottorin merkitys on tällä radalla suuri, ja siksi en juuri mairittelevasti radalla koskaan pärjännytkään! Tyrrellillä ja Arrowsilla ajaessani tehonpuute oli valtava, eikä minulla ollut mitään mahdollisuuksia pistesijoille.

Vuoden 1998 kilpailu päättyi osaltani ikävästi. Kiihdyttäessäni ulos shikaanista ennen radan takaosan neulansilmää Arrows-autoni etusiipi irtosi yllättäen kiilautuen eturenkaideni alle. En voinut hallita autoani lainkaan sen paiskautuessa kovalla vauhdilla betoniseinään. Se isku teki kipeää, ja turvavöiden aiheuttamat mustelmat näkyivät kropassani pitkään kisan jälkeen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Juuri moottorin merkityksen vuoksi uskon Mercedeksen olevan tänä viikonloppuna ennakkosuosikki.[/nosto]

Juuri moottorin merkityksen vuoksi uskon Mercedeksen olevan tänä viikonloppuna ennakkosuosikki. Ferrari on onnistunut alkukaudesta hienosti, mutta moni rata on sopinut heidän autolleen. Nyt ollaan kuitenkin radalla, jossa edun pitäisi olla selkeästi saksalaistallilla.