Jari-Matti Latvala oli Sardinian rallin pitkällä EK11:llä neljäs. Edellä kokonaiskilpailussa olevat Hayden Paddon, Thierry Neuville ja Ott Tänak tekivät kuitenkin lisää eroa suomalaiseen. Neuville 10 sekuntia, Paddon ja Tänak viisi.

Latvala on neljäntenä 19 sekuntia Paddonista, Neuvilleen on matkaa 11 sekuntia Ja Tänakiin viisi.

– En säästänyt nyt renkaita yhtään, annoin palaa. Mutta täällä ei ole helppoa löytää lisää vauhtia. Ott Tänak ajaa kyllä todella kovaa. Tie näyttäisi olevan puhdistuvassa hieman, Latvala sanoi WRC.comille.

Esapekka Lappi oli pätkän seitsemäs samalla ajalla Juho Hännisen kanssa, muttei ollut ajoonsa tyytyväinen.

– Rehellisesti sanottuna ei lainkaan hyvä pätkä meiltä. Liukkaus aiheuttaa sen, ettei voi ajaa luottavaisesti. En halua tehdä mitään typerää. On parempi vetää hiukan varman päälle kuin yrittää olla väkisin nopea, Lappi sanoi.

Hänninen on kilpailussa nyt seitsemäs, Lappi kahdeksas. Hänninen on vain kolme sekuntia Sebastien Ogierin perässä.

Hallitseva maailmanmestari ja MM-sarjaa johtava M-Sportin Ogier on ollut hankaluuksissa aamun, vaikka ei enää joudukaan tienavaajaksi. Nytkin kärkeen tuli eroa parikymmentä sekuntia lisää.

– Okei, olen ihan tyytväinen omaan ajooni. Mutta edelleen pidon kanssa on erittäin suuria ongelmia. Voi olla, että iltapäivällä on kokeiltava toisia asetuksia, Ogier sanoi.