Pirelli kiistää väitteet siitä, että Ferrarilla olisi selkeä rengasetu uusilla tämän kauden renkailla.

Moni taho on väittänyt, että Ferrarin yllättävä nousu Mercedeksen ohi kaukaa takaa olisi kiinni juuri rengasedusta. Ja kovimmat väitteet ovat, että renkaat olisi tehty tarkoituksella nimenomaan Ferrarille sopiviksi.

– Kiistän tuollaiset väitteet, renkaathan ovat samat kaikille. Ferrari on vain tehnyt loistavan auton, ehkä tämä on jäänyt kriitikoilta huomaamatta, sanoo Pirellin toimitusjohtaja Marco Tronchetti Provera Sky Italialle.

On myös väitetty Ferrarin saaneen etua, koska etenkin Sebastian Vettel on päässyt testaamaan Pirellin renkaita poikkeuksellisen paljon.

– Hän suhtautui ennen kauden alkua pidettyihin rengastesteihin äärimmäisen vakavasti ja halusi kehittää niitä. Hän oli aina meidän käytettävissämme, aika moni muu ei ollut, Tronchetti Provera muistuttaa.