Citroenin WRC-tiimin tallipäällikkö Yves Matton sanoo, ettei tällä kaudella jo lukuisiin ulosajoihin sortuneen Kriss Meeken paikka tallissa ole vaarassa.

Meksikossa Meeke voitti, kaikki muut kilpailut ovat päättyneet Meeken virheisiin, eikä hän ole päässyt pisteille niissä pois lukien Ruotsi, mistä hän otti neljä Power Stage -pistettä.

Meeken jatkuvat ulosajot ovat nostaneet huhuja hänen siirtämisestään sivuun.

– En keksi yhtään syytä, miksi hän ei voisi palata seuraavassa kilpailussa yhtä kovalla itseluottamuksella, mikä hänellä oli Meksikossa. Ja hänen paikkansa tiimissä ei ole missään tapauksessa uhattuna, Matton sanoo Autosportille.

– Mutta en tietenkään ole ollut tyytyväinen. Tavoitteemme on aina saada kuljettajat ehjänä maaliin ja MM-pisteille.

Portugalin virhe alkaa näkyä tallipäällikön mukaan jo Meeken fiiliksissä.

– Kyllä sillä on ollut vaikutusta Krissiin, hän on ollut viime aikoina aika pahalla tuulella. Hienon menestyksen ja epäonnistumisen raja tässä lajissa on hiuksenhieno. Eivätkä kuljettajat tällä tasolla ole helppoja persoonia. Kriss on ihan samanlainen, hän todellakin osaa painostaa saadakseen haluamiaan asioita läpi, Matton kertoo.

– Uskon vahvasti, että käännämme vielä tilanteen eduksemme kauden aikana.

Meeke on vasta yhdeksäntenä MM-sarjassa, peräti 101 pistettä Sebastien Ogierin perässä. Mies lähti tavoittelemaan jopa mestaruutta, joten pettymys on ollut valtava.

– Tämä on niin turhauttavaa. Turhautuminen on saanut minusta otteen tällä kaudella, tiedän sen olevan heikkouteni, Meeke itse myöntää.