F1-kuljettajien ajajayhdistyksen GPDA:n puheenjohtaja Alex Wurzin mielestä F1 on ottanut harppauksia oikeaan suuntaan nykyisten autojen kanssa. Hän toivoisi kuitenkin tallien tasoerojen olevan nykyistä pienemmät.

Nykyiset autot ovat aiempia vuosia nopeampia ja sitä kautta vaikeammin ajettavia. F1-sarjassa 1997-2007 ajanut Wurz iloitsee siitä, että ratin takana joudutaan tekemään jälleen kovasti töitä.

– Nykyisten autojen raadollisuutta ei tarvitse selitellä, kun tiimiradiokeskustelussa voi kuulla moninkertaisenkin maailmanmestarin olevan fyysisesti väsynyt ajourakastaan. Nyt kuskit joutuvat ajamaan äärirajoilla joka kierroksella, ja se on ehdottomasti hyvä asia, Wurz iloitsee Autosportille.

Kauden avauskilpailussa Mercedes ja Ferrari olivat omassa kastissaan kärjessä. Red Bull roikkui joten kuten mukana, mutta sen jälkeen erot tallien välillä olivat suuria. Wurz toivoisi tähän parannusta.

– Jos saisin itse päättää asioista, niin yrittäisin saada tiivistettyä pakkaa lähemmäksi toisiaan. Se loisi lisää kilpailua ja sitä kautta jännitystä radalla, Wurz toteaa.