Onko tässä MM-rallin uusi Volkswagen – ja se ei ole Toyota?

© Kuva: Getty Images

WRC-kausi on pyörähtänyt käyntiin tasaisemmin kuin miesmuistiin – iso kiitos Volkswagenin vetäytymiselle täysin yllättäen viime kauden päätteeksi.

Silti näköpiirissä on jo uusi Volkswagen – ja se ei ole Toyota, vaan korealainen Hyundai.

Hyundain riveissä ajavat nyt Thierry Neuville, Hayden Paddon ja Dani Sordo, kaikki heistä jo WRC-voittajia. Lisäksi neuvottelut arvostetun norjalaisen Andreas Mikkelsenin kanssa ovat Motorsport.comin mukaan pitkällä.

– Olemme juuri nähneet valtavan nelivuotisen dominanssin tässä lajissa, sellainen ei tekisi enää hyvää rallille. Jos Hyundai tekee sopimuksen Mikkelsenin kanssa, muiden alkaa olla hyvin vaikea tehdä enää yhtään mitään, sanoo sivuston sisäpiirilähde.

– Kuljettajatilanne markkinoilla on todella kehno, on erittäin vähän sellaisia, jotka eivät ole jo mukana, mutta pystyisivät heti kärkivauhtiin.

– Koko lajin näkökulmasta olisi parempi, jos Mikkelsen menisi vaikkapa Citroenille tai Toyotalle. Se tasoittaisi tilannetta mukavasti, sama lähde sanoo.

Hyundain tiimimanageri Alain Penasse myöntää, että Mikkelsenin palkkaaminen houkuttaa.

– Olemme ennenkin ajattaneet neljää kuljettajaa, ja harkitsemme sitä vahvasti nytkin. Mutta Mikkelsenin saaminen vaatii paljon työtä ja ison kasan rahaa.

– Sitä paitsi kaikki muutkin haluavat hänet. Vaikka Toyota on saanut hyviä tuloksia, sillä on heikot kuljettajat. M-Sportilla Ott Tänak on hyvä, muttei riittävän hyvä. Eikä Kris Meekellä ole sopimusta ensi kaudesta Citroenin kanssa, joten hekin ovat kiinnostuneita, Penasse väittää.

– Jokainen tiimi haluaa hyvän kuljettajan itselleen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.