FIA:n presidentin Jean Todtin mukaan F1 ei voi palata V10- tai V12-moottoreihin tulevaisuudessa, koska yhteiskunta ei sitä hyväksyisi.

F1:n osakkeenomistajat ovat aloittamassa keskusteluja vuoden 2020 jälkeisestä ajasta. Monet haluaisivat päästä eroon V6-hybridimoottoreista.

Yksi esiin nostettu idea on V8-moottori, joka tuottaisi voimaa yhtä paljon kuin nykyinenkin, mutta olisi äänekkäämpi. F1-fanit ovat kaivanneet radoille nimenomaan enemmän melua.

Todtin mielestä F1 ei voi kuitenkaan poistua kerran valitsemaltaan tieltä.

– Yhteiskunta ei hyväksyisi sitä. Meillä on velvollisuus ja vastuu pyörittää organisaatiomme globaalin yhteiskunnan pelisääntöjen mukaan, Todt väittää FIAn Auto-lehdessä.

– Jos sanoisimme siirtyvämme takaisin V10-moottoreihin, monet autonvalmistajat eivät sitä hyväksyisi. Olen varma, että silloin jopa 75% tiimeistä lähtisi F1:stä.

– Toinen tärkeä asia on pysyvyys. Meidän on saatava mahdollisimman hyvää kilpailua ja taattava taloutemme. Uusiin teknologioihin ei voi laittaa investointeja vähän väliä. Jo nyt moni valittaa lajin kalleutta, ja rehellisesti sanottuna, ovathan nämä aivan absurdeja rahasummia, Todt myönsi.