Toyota Gazoo Racingin urheilujohtaja Jarmo Lehtinen kertoo, että avauskilpailu Monte Carlossa oli tiimille todella positiivinen yllätys.

Jari-Matti Latvala oli kilpailun kakkonen ja myös Juho Hänninen ajoi hienoja aikoja, vaikka ulosajo katkaisikin hänen kilpailunsa hetkeksi.

– Pääsimme podiumille ja se oli mahtava tunne. Tosin on myönnettävä, että se tapahtui hiukan muiden epäonnen kautta. Mutta auto oli riittävän luotettava kakkossijaan, mikä on tietenkin hieno asia. Ajoimme välillä loistavia pätkäaikoja, pitää olla todella tyytyväinen, Lehtinen sanoo WRC.comin podcastissa.

– 18 kuukautta sitten meillä oli tyhjä pöytä, josta aloitimme kaiken suunnittelun. Nämä puolitoista vuotta ovat olleet valtava rypistys. Oli hienoa nähdä, kuinka koko tiimi toimi juuri kuten pitikin kilpailussa.

– Keskityimme ainoastaan omaan tekemiseemme. Olen ollut niin kauan mukana tässä hommassa, että tiedän, ettei muiden tekemisiä kannata vilkuilla tai miettiä. Emme olleet 100-prosenttisen valmiita, mutta olimme riittävän valmiita ottamaan palkintopallipaikan.

Paitsi tiimiä, Lehtinen kehui myös Toyota Yarista.

– Koko auto toimi hyvin, pieniä ongelmia oli elektroniikan ja bensapumppujen kanssa, mutta ne olivat pikkujuttuja, joiden takia emme menettäneet yhtään aikaa. Meillä on vielä paljon kehitettävää, se on päättymätön jatkumo. Uskon, että saamme jo seuraavissa kisoissa parannettua vauhtiamme.

– Tsekkasimme Montessa kaiken kahteen kertaan ja meillä oli tuplamiehitys monessa asiassa, että saisimme kaiken varmistettua. Tämä oli meille tärkeä ja iso asia, koska Toyota palasi pitkän tauon jälkeen.

Lehtinen myöntää, että paluu oli jännittävä.

– Olin todella hermostunut avauserikoiskokeella. Juho pudotettiin lähtölistalla alemmas ja oletimme, että sillä paikalla olisi vielä liukkaampi ajaa. Mutta heti ensimmäisen väliajan jälkeen näimme hänen vauhtinsa ja saimme paljon positiivista energiaa siitä.

– Jari-Matti lähti varovasti liikkeelle kuten oli tarkoituskin, hän paransi koko ajan loppua kohti. Juhon kolari oli harmittava, mutta meille oli tärkeää, että hän pystyi ajamaan kilpailun loppuun, saimme paljon tärkeää dataa ja tarvitsemme todellakin sen kaiken, Lehtinen kertoi.