Kalle Rovanperästä ja hänen potentiaalistaan on jo sanottu kaikki. Kenellekään ei voi olla enää tässä vaiheessa epäselvää, millaisesta superlahjakkuudesta puhumme. Ilahduttavasti pitkästä aikaa kansainvälisestikin mitattuna maailman kärkinimeksi on nousemassa Pohjolasta jokin muu kuin jääkiekkoilija. Moottoriurheilufanit hykertelevät luonnollisesti, kun kultakimpale on osunut suomalaisille niin rakkaan rallin kohdalle.

Rovanperä on ollut kansainvälisen rallimaailman suurennuslasin alla siitä hetkestä lähtien, kun Youtubeen ladattiin vuosia sitten videomateriaalia hädintuskin ratin takaa eteensä nähneestä nuoresta ratinpyörittäjästä. ”Tästä pojasta kuullaan vielä” monet ajattelivat. Ja niin on totisesti käynyt.

Rallilla pyyhkii tällä hetkellä mainiosti, kiitos uusien sääntöjen ja jännittäväksi muodostuneen MM-sarjan. Rovanperä on ollut kuitenkin tärkeässä osassa nostaessaan rallia jälleen salonkikelpoiseksi lajiksi myös suomalaisessa pöytäkahvikeskustelussa.

Rovanperä on takonut niin hurjaa jälkeä, ettei yksinkertaisesti mikään voi enää estää häntä nousemasta rallimaailman huipulle jo lähivuosina. Ei pitäisi olla mikään yllätys, jos parin vuoden kuluttua suomalaisessa urheilukulttuurissa joudutaan esittämään vaikea kysymys: Kumpi kahdesta nuoresta superlahjakkuudesta pitäisi palkita Vuoden urheilijana? Patrik Laine vai Kalle Rovanperä?

Estradi on nuorten. Suomalaisilla penkkiurheilijoilla on edessään lihavat vuodet.