Vuosien työn F1-maailmassa eri tallien pääsuunnittelijana tehnyt Gary Anderson on kertonut mielenkiintoisen paljastuksen Michael Schumacherin ja Ferrarin menestyksen takaa.

Saksalaislegenda marssi voitosta voittoon kausilla 2000-2004. Italialaistalli oli loppupisteissä voitttamaton neljän vuoden aikana, samalla kun Schumacher kaunisteli itsensä käytännössä jokaisen merkittävän F1-tilaston kärkinimeksi. Schumacher hallitsi sarjaa täydellisesti, ja suurin osa voitoista irtosi ylivoimasta johtuen jopa helpolla tavalla.

Anderson, joka pitää Autosport-julkaisun verkkosivuilla omaa ”kysy Garylta -osiota”, paljastaa oman mielipiteensä sille, miksi Ferrari ja Schumacher onnistuivat olemaan niin häkellyttävän ylivoimaisia.

Jordanin pääsuunnittelijana vuosia toiminut Anderson muistuttaa menestyksen olevan aina monen asian summa, mutta hän nostaa Ferrarin rengastoimittajaltaan saaman erityiskohtelun yhdeksi tärkeimmistä syistä voitonmarssiin.

– Bridgestone ja Michelin kävivät tuolloin rengassotaa, ja Bridgestone toimi täysin Ferraria palvellen. Ferrari sai aina käyttöönsä erikoismateriaalit, joihin meillä asiakastalleilla ei olisi kuuna päivänä ollut varaa. Kaikki muut japanilaismerkin renkaita käyttäneet tallit saivat tyytyä siihen, mihin suuntaan Ferrari halusi renkaita kehittää, Anderson paljastaa.

Kärkitalleista Michelinin kelkassa olivat Williams, McLaren ja Renault. Ferrari oli Bridgestonen ainoa valttikortti, joten Anderson ymmärtää rengasjätin halun palvella vain sitä.

– Ferrari antoi Bridgestonelle erinomaiset työskentelyolosuhteet testiradallaan Fioranossa. He pystyivät saamaan yhteistyöstään kaiken irti, ja siitähän koko hommassa oli loppupeleissä kyse.

Ferrari sai käyttöönsä vain parasta, ja tämän sai huomata myös Anderson.

– Kerran saimme Jordanilla mahdollisuuden ajaa rengastestit, kun Ferrari oli estynyt. Voin vakuuttaa teille, että ero Ferrarin ja meidän normaalisti käyttämien kumien välillä oli huikea. Se oli hurjaa huomata. Turhauttavaa, mutta upeaa.