Ferrarin vuosien luottokuljettaja: ”Vettelin siirto Ferrarille oli virhe”

© Kuva: Getty Images

Gerhard Berger teki pitkän uran sekä formula ykkösissä että Ferrarin palveluksessa. Itävaltalainen kisasi italialaistiimin riveissä 1987-1989 sekä 1993-1995. Berger tuntee italialaistallin metkut, ja hän on seurannut läheltä myös tallin viime vuosien vaikeaa menoa.

Talliin suurin odotuksin 2015 värvätyn Sebastian Vettelin siirtoa kymmenkertainen GP-voittaja moittii. Saksalaisen tuloa talliin verrataan usein maanmies Michael Schumacheriin, joka tuli Ferrarille 1996 mestaruustalli Benettonilta nostaen sen välittömästi keskikastista kärkitaistoon.

Bergerin mukaan kaksikon tapauksissa on kuitenkin yksi perustavaa laatua oleva ero

– Vettelin siirto Ferrarille oli virhe. Schumacher toi mukanaan lukuisia avainhenkilöitä Benettonilta, mutta Vettel ei tuonut ketään. Hänen olisi pitänyt toistaa Schumin temppu, Berger totesi Motorsport Aktuell -lehdelle.

Vettel saattaa kärkkyä paikkaa Mercedekseltä, mikäli Ferrarin suorituskyky ei parane hurjasti tulevan kauden aikana.

– En näe Ferrarilla tapahtuvan paljoa edistystä 2017, joten Vettel saattaa ruveta etsimään itselleen muita vaihtoehtoja.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.