Tulevan kauden F1-autoja koskevat mullistukset asettavat myös autojen jarrut kovaan rääkkiin. Jarrumerkki Brembon Mauro Piccoli povaa jarrujen määrittelevän jopa kriittistä osaa ensi kauden kilvanajon jännityselementeistä puhuttaessa.

Parantuneen aerodynamiikan ja aiempaa enemmän pitoa antavien renkaiden ansiosta F1-autojen kierrosajat tulevat parantumaan radikaalisti. Kun yhä useamman mutkan pystyy ajamaan jatkossa lävitse kaasu pohjassa, luulisi nopeasti ajateltuna jarrujen merkityksen vähentyvän. Todellisuudessa asia on juuri päinvastoin, sillä Piccolin mukaan jarruihin kohdistuu suurimmillaan jopa 25 prosenttia aiempaa suurempi paine.

– Vaikka jatkossa on mutkia joissa jarrua ei tarvita, tarkoittaa tämä sitä, että niitä seuraavaan mutkaan saavutaankin aiempia vuosia kovemmalla nopeudella. Jarrutusmatkat tulevat myös olemaan aiempia lyhyempiä, joten tehokkaan jarrutuksen täytyy tapahtua lyhyellä matkalla, Piccoli toteaa motorsport.comille.

Autojen jarruja koskevia sääntöjä on muutettu täksi kaudeksi. Jarrulevyjen maksimileveyttä on kasvatettu 32:een millimetriin aiemman 28 millimetrin sijasta. Myös levyissä olevien jäähdytysreikien määrä on kasvanut jopa 1500 reikään. Muutos on ollut viime vuosina hurja, sillä vielä vuonna 2005 jäähdytysreikiä oli vain sata kappaletta.

– Paksumpi jarrulevy mahdollistaa lisäjäähdytyksen. Leveämpi levy mahdollistaa myös paremman kestävyyden, sillä jarrut tulevat kokemaan hurjia G-voimia tulevan vuoden jarrutuksissa.

Piccoli esittää myös rohkaisevia kommenteja pelkoon kilvanajon muuttumisesta tylsäksi ja ohitusten mahdottomaksi toteuttaa.

– Suurempien nopeuksien vuoksi joidenkin mutkien jarrutusmatka saattaa jopa kasvaa. Jarrutuksesta tulee myös tarkkaa puuhaa, ja kuljettajan on helppo tehdä virhearviointi, mikä auttaa takana-ajajaa ohituksissa.