Formula ykkösten maailmanmestaruutta on juhlinut sarjan 66-vuotisen historian saatossa kaikkiaan 33 kuljettajaa. Ajat ovat muuttaneet niin autoja kuin kuljettajiakin merkittävästi, mutta se ei ole himmentänyt sarjan loistoa. F1 on edelleen moottoriurheilumaailman kruununjalokivi, jonka kaikki nuoret kuljettajanalut haluavat joskus voittaa.

Laatukuljettajien listaaminen on aina vaikea paikka. Jokainen maailmanmestaruuden voittamaan pystynyt kuljettaja on osoittanut taitonsa, eikä ketään heistä voi pitää kehnona kuljettajana. Mutta kun kyse listasta, täytyy jonkun aina olla pannanpohjimmainen.

Listaa lukiessa on siis syytä muistaa tämä asia: Kaikki ovat suuria mestareita.

Seuraava osa, jossa listataan kuljettajat sijoilla 22-12, julkaistaan torstaina.

Kaikista kuljettajista ei ollut saatavilla kuvaa. Tämän seurauksena heidän tarinoissaan on käytetty kuvituskuvaa.