Valtteri Bottas sanoo, että Williamsin rengasongelmat ovat vieneet heiltä mahdollisuuden tehdä parempaa tulosta tällä kaudella.

Bottas heittää pientä kritiikkiä oman tallinsa suuntaan Motorsport.comilla.

– Meillä on ollut joitakin kilpailuja, missä emme ole lainkaan onnistuneet optimoimaan renkaan kestoa ja laskemaan, kuinka kauan ne kilpailussa todellisuudessa riittävät. Juuri siksi me taistelemme nyt Force Indian kanssa, jolle taas rengasosaaminen on ollut todella vahva osa-alue.

– Emme ole varmastikaan olleet niiden neljän tiimin joukossa, jotka ovat ymmärtäneet tällä kaudella parhaiten renkaita. Jos haluamme olla kauden päätteeksi neljän parhaan joukossa MM-pisteissä, meidän on oltava siellä joka osa-alueella, myös renkaiden ymmärtämisen suhteen, Bottas naulaa.

Parantaakseen ymmärrystään Williams palkkasi entisen Ferrarin miehen Antonio Spagnolon, jonka ydinosaamisaluetta juuri renkaat ovat.

– Olemme koonneet tiimin Antonion ympärille. Hänellä on ollut jo nyt oikein hyviä ideoita. Hän on erittäin älykäs kaveri, sanoo Williamsin suorituskyvystä vastaava johtaja Rob Smedley.

– Renkaat ovat yksi iso osa, mutta meillä on muitakin asioita, joita voimme tehdä loppukaudesta yhä paremmin.