Red Bullin kilpailuinsinöörien päällikkö Paul Monaghan sanoo, että Max Verstappenilla on edessään loistava tulevaisuus omien vahvuuksiensa vuoksi. Mutta mitä ne vahvuudet ovat?

– Jokainen kuljettaja oppii koko ajan jotain uutta. Jos kysyt varikon kokeneimmilta kavereilta, ovatko he edelleen oppineet uutta, he vastaavat kyllä. Maxillakin on vielä paljon opittavaa, mikä on vain hyvä asia.

– Jo 18-vuoden iässä hän pystyy antamaan erittäin tarkkaa palautetta. Jopa hämmästyttävän hyvää. Hän osaa kiinnittää huomiota juuri olennaisiin asioihin, vaikka varmasti ajaessa nuoren miehen päässä pyörii monenlaisia ajatuksia, Monaghan selvittää F1i.comilla.

– Hänen kilpailupäänsä on todella kova. Hän kestää paineet hienosti, kuten olemme nähneet vaikkapa Espanjassa, Itävallassa ja Unkarissa. Hän on monellakin tapaa poikkeuksellisen lahjakas kaveri.

– Lisäksi Daniel Ricciardo tallikaverina on hänelle erinomainen mittatikku ja vertailukohta. Daniel on todella poikkeuksellisen hyvä kuljettaja ja myös hänen palautteensa on aina erityisen tarkkaa.

– Meidän muiden tehtävänä on tarjota heille ympäristö ja välineet, joilla menestyä ja kasvaa paitsi kuljettajina myös ihmisinä, Monaghan kertoo.