© Kuva: Getty Images

Onko tässä F1-historian härskein markkinointipuhe?

Manorin kilpailujohtaja Dave Ryan yrittää usuttaa indonesialaisia sponsoroimaan lisää Rio Haryantoa, että mies säilyttäisi paikkansa tiimissä kauden loppuun.

Haryanton kausi on ollut vaikea. Kauden yhdeksässä kilpailussa hän on onnistunut voittamaan ainoastaan kerran yhden muun maaliin tulleen kuljettajan, kun Renaultin Jolyon Palmer jäi taakse Kiinassa. Siksi Ryanin puheet kuulostavat jopa koomisilta.

– Hän on ajanut todella hyvin ja avannut monien ihmisten silmät. Rio tekee loistavaa työtä. Hän on ollut aika-ajoissa tosi hyvä ja hän ymmärtää erinomaisesti autoa. Ja hän on nopea, Ryan laskettelee.

– Rio on loistava lisä tiimiimme ja haluaisimme pitää hänet täällä. Indonesian valtio tukee häntä, joten aika paljon on kiinni heistä, miten jatko etenee. Mitään deadlinea meillä ei ole asian kanssa, minä en ainakaan sellaista tiedä.

– Onhan hänellä ollut hiukan vaikeuksia starteissa ja myös sinisten lippujen aikana hän menettää hieman liikaa aikaa. Pari pientä asiaa, joissa on vähän parannettava, Ryan näkee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!