© Kuva: Getty Images

Ferrarin tarkoitus testata kehiteltyä turvakaarta Iso-Britanniassa – Itävallassa ei onnistunut

Ferrarin piti testata uutta Halo 2 -turvakaarta jo Itävallassa perjantain vapaissa harjoituksissa, mutta Sebastian Vettelin ongelmat auton kanssa vesittivät turvakaaren testaukset.

Iso-Britanniassa Ferrarin on tarkoitus jälleen testata paljon puhuttua turvakaarta perjantain harjoituksissa. Ferrari on kehittänyt Halo -turvakkaresta uudemman version.

FIA päätti aikaisemmin, että Ferrarin kehittämä Halo -turvakaari tulee käyttöön ensi kaudella. Red Bullin kehittämää Aeroscreen suojakupua on tarkoitus kehitellä vuoden 2017 jälkeen. Tällä hetkellä Red Bullilla ei ole aikaa tai resursseja kehittää Aeroscreenia.

– Se on turvallisuuden vuoksi, ei kauneuden, mutta olen aina sanonut, että Aeroscreen näyttää paremmalta kuin Halo. Olisi sääli, jos sen kehittäminen lopetettaisiin, Red Bullin Daniel Ricciardo sanoi Speed Week:lle.

FIAn mukaan Aerosceenin kehittäminen on hyllytetty vain ensi vuodeksi, koska kahden turvakaariratkaisun kehittäminen olisi ollut liian vaivalloista.

– Meillä oli määräaika ja meillä oli vaikeuksia saada kaksi ratkaisua valmiiksi ajallaan. Mutta, kun olemme saaneet Halon valmiiksi, aiomme katsoa Aeroscreen-ratkaisua uudelleen, FIA:n turvallisuuspäällikkö Laurent Mekies sanoi.

Lähde: grandprix.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!