Vuosi sitten Esapekka Lappi voitti Jyväskylän WRC2-luokan täysin pystyyn 1.41 minuutilla ennen Pontus Tidemandia. Ennen tämän vuoden kilpailua Lappi odotti huomattavasti tiukempaa vääntöä, mutta jo perjantaina hän riuhtoi liki uskomattoman 43 sekunnin kaulan kakkosena ajavaan Teemu Suniseen.

– Perjantai oli ihan loistava päivä. Auto toimii todella hyvin koko ajan. Illan pätkällä tuli pieni kolhu, mutta selvisimme onneksi siitä. Nyt on jopa parempi fiilis ajaa kuin viime vuonna, Lappi sanoi WRC.comilla.

– Täällä on mahtava ajaa, kun kannustus on niin mieletön ja porukkaa reitin varrella vaikka kuinka. Tunnelma on ihan uskomaton, ei tällaista ole missään muualla maailmassa, Lappi hehkutti.

Lauantain EK14:llä Suninen aloitti kuitenkin takaa-ajon. Hän veti pätkän viisi sekuntia Lappia kovempaa, joten ero on nyt 38 sekuntia. Suninen taistelee tiukasti luokan maailmanmestaruudesta Elfyn Evansin kanssa. Walesilaisella on ollut hankalaa, sillä hän ajaa tällä hetkellä luokan viidentenä ja on jäänyt nelossijastakin liki minuutin. Jos näin tullaan maaliin, siirtyy Suninen MM-sarjan kärkeen.