Aiemmin tällä viikolla eräs Reddit-käyttäjä otti asiakseen laskea, kuinka monta kierrosta turva-auto on johtanut F1:sissä.

Turva-auto ei tietenkään oikeasti saa kunniaa johtaessaan yhtäkään kilpailukierrosta, mutta se ei estä meitä olemasta kiinnostuneita asiasta ja tässä tulevat faktat.

Turva-auto on johtanut kilpailua yhteensä 743 kierroksen ajan F1:sten historiassa. Turva-auto on komennettu radalle 212 kertaa. Ensimmäisen kerran näin tapahtui Kanadan GP:ssä 1973, ja viimeisin kerta oli Iso-Britannian GP:ssä 2016. Näistä kierroksista peräti 637 on ajanut kokenut turva-auton kuljettaja Bernd Maylander.

Luku sijoittaisi turva-auton 27:nneksi kaikkien aikojen listalla juuri Gerhard Bergerin taakse ja Ronnie Petersonin eteen. Turva-auto on myös johtanut enemmän kierroksia, kuin maailmanmestarit Jody Scheckter, James Hunt, Jacques Villeneuve, Alan Jones, ja Keke Rosberg.