© Kuva: Getty Images

BBC:n F1-analyytikko: Hungaroring on Red Bullin rata

BBC:n F1-asiantuntija Allan McNish uskoo, että Red Bull tulee juhlimaan ensi viikonloppuna Hungaroringillä.

Red Bull oli vahvoilla myös Monacossa, mitä McNish pitää oivana indikaattorina Hungaroringille.

– Näissä radoissa on todella paljon yhteistä. Vauhdit ovat suhteellisen hitaat, mutkia on paljon ja hyvin vähän suoria. Tämä sopii loistavasti Red Bullille. Varsinkin jos he pääsevät eturiviin aika-ajoissa, heillä on erinomainen mahdollisuus kontrolloida kilpailua, McNish sanoo.

– Toki siihen vaikuttaa sekin, että Unkarissa ohittaminen ei todellakaan ole helppoa.

– Red Bullin autossa on todella paljon downforcea ja juuri sitä täällä tarvitaan. Lisäksi kuljettajat Daniel Ricciardo ja Max Verstappen tulevat puskemaan kuin viitapirut, sillä heillä on valtava voittamisen nälkä.

Yksi pieni riski McNishin mukaan Red Bullilla Unkarissa on.

– Rata on ollut usein hyvin liukas ja pölyinen, mutta nyt se on täysin erilainen, koska se on uusittu kokonaan. Se saattaa aiheuttaa rengasongelmia. Kun lämpötilat ovat vielä korkeat, voi renkaiden lämpötilojen kanssa olla hankalaa. Ja juuri sillä osastolla Red Bullilla on ollut pari kertaa aikamoisia hankaluuksia.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!